keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Perjantain 12.4 tehtävät

 a. Lue Leena Krohin kirjoittama teksti, joka on peräisin Ihmisten vaatteissa -romaanista. (Tekstin saa opettajalta monisteena) Kirjoita tekstille jatkoa (100-150 sanaa). Pyri säilyttämään tekstin tyyli mahdollisimman samankaltaisena.

a.) Mies vaikutti epäilyttävältä. Hänen olemuksensa, tympääntynyt ilmeensä ja erikoinen tapansa lukea lehteä vaivasivat Emiliä. Emil tuijotti miestä, vaikka lihakeiton lämmin tuoksu hiveli jo hänen aistejaan. Keitto alkoi jo saada hänen huomionsa kunnes mies yllättäen käänsi katseensa kohti Emiliä ja hymähti. Lusikka oli pudota Emilin kylmistä käsistä. Hän ei olisi halunnut välittää miehestä vaan syödä kurnivaan nälkäänsä, mutta miehen tuijotus häiritsi Emilin ruokailua ja Emilin oli pakko nostaa katseensa keitosta.
  "Aina vain sataa ja ulkona on ruman harmaata", mies totesi äkäisesti. Emil katsoi ulos ja ihmetteli miehen puheita. Sadehan oli jo lakannut ja harmaus oli aikeissa väistyä auringon säteiden tieltä. Mies nousi yllättäen pöydästään, viikkasi lehden ja kiitti tarjoilijaa. Tämän jälkeen mies poistui kuppilan narisevasta ovesta. Emilin lihakeitto oli jo kylmää.

b. Tee sanalista, jossa on kotipaikkakuntasi nimi, jonkin olemassaolevan tien nimi, jokin kuukausi, jokin ruoka, laulaja (nimi) ja eläin.

Kirjoita lyhyt tarina (80-120 sanaa), jossa ovat mukana kirjoittamasi sanat. Sanoja voi taivuttaa ja niiden järjestystä muuttaa. Tarinan pitää käsitellä rakkautta, ystävyyttä tai kuolemaa. Muoto ja tyyli ovat vapaita


b.)
Lappeenranta
Liisankatu
helmikuu
kanasalaatti
Macklemore
leijona
   

Oli kylmä helmikuu. Macklemore asteli pitkin Liisankatua Lappeenrannan keskustan läheisyydessä. Yllättäen häntä kohti käveli leijona. Macklemore kiljaisi ja kanasalaatit lensivät hänen käsistään maahan. Leijona murahti vihaisesti. Macklemore joutui paniikin valtaan ja juoksi pitkin Liisankadun jyrkkää ylämäkeä. Hän juoksi, minkä jaloistaan pääsi, mutta kun tie alkoi käydä liian raskaaksi, hän lyhistyi maahan. Leijona asteli hänen vierelleen. Se ei ollut vihainen vaan ojensi tassunsa Macklemorelle ja tämä otti siitä kiinni ja nousi ylös. Macklemore ja leijona kävelivät yhdessä ystävinä auringon laskuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti