keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

1. Äidinkielen kurssi 11.2: Tukea tekstin tuottamiseen

Tehtävä Ia: 

-Miksi valitsin kurssin ja mitä haluan sen aikana oppia?
-Mitä hyötyä on mielestäsi siitä, että pystyy sujuvasti tuottamaan erilaisia (asia)tekstejä?
- Kuvaile tekstissäsi myös, millaisia vahvuuksia sinulla on kirjoittajana. Mikä sujuu? Pohdi myös sitä, mitkä asiat vielä kaipaavat kehittämistä.

- Kerro, mitä muuta kirjoitat kuin koulutehtäviä


-  Valitsin kurssin, koska haluan varmuutta aineiden kirjoittamista varten. Kurssista olisi varmasti myös hyötyä ylioppilaskirjoituksia ja tulevaisuutta ajatellen.
Mielestäni kyky tuottaa monipuolisia ja luovia tekstejä on hyödyksi työelämässä ja hyvä kirjoittamistaito saa varmasti muut vakuuttumaan todennäköisemmin. Oma mielipiteeni on myös, että sujuvat kirjoittajat saavat huomioni teksteillään todennäköisemmin, kuin ne jotka kamppailevat oikeinkirjoituksen ja mielikuvituksettomuuden kanssa. Hyvä kirjoittaja on myös mielestäni pätevämn oloinen, kuin heikosti kirjoittava.
 Kirjoittajana vahvuuksiani ovat luovat tekstit, joissa saa käyttää mielikuvitusta. Esseet ovat mielestäni kaikista miellyttävimpiä, koska silloin saan antaa mielikuvitukseni virrata eikä suuri sanamäärä todennäköisemmin niissä haittaa. Arvostelut ovat myös hauskoja, koska niissä voin sanoja sääste
emättä sanoa mielipiteeni. Eniten vaivaa aiheuttavat tekstitaitovastaukset ja totuudenmukaiset uutistekstit. Niissä kaipaan varmasti lisää harjoitusta.
 En kirjoita muita tekstejä kuin koulutehtävät. Pidän silti kirjoittamisesta ja jos aikani vain riittäisi ja mielikuvitukseni olisi rajaton, kirjoittaisin varmasti enemmän.

Linkitä tekstiisi jokin netistä löytyvä teksti, esimerkiksi arvostelu tai artikkeli, joka on mielestäsi hyvin ja kiinnostavasti kirjoitettu. Etsi siis teksti, jonka itse mielelläsi luet loppuun saakka. Kirjoita linkin yhteyteen pieni kommentti, jossa kerrot, miksi teksti on mielestäsi hyvä.

 http://www.stara.fi/2013/03/18/mahtava-oz-arvostelu/

- Jaksoin lukea arvostelun loppuun, sillä se oli sopivan mittainen ja teksti oli sujuvaa. Kirjoittajan sanavalinnat myös miellyttivät minua ja tekivät tekstistä mielenkiintoisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti